Vegetariske bønne- og amaranth burgerbøffer

Vi er vilde med burgere herhjemme. Hvem er egentlig ikke det?! Vi har burgere på menuen mindst en gang om måneden. Og det er altid sjovt at prøve nye burgere, så jeg er ofte på jagt efter burger-inspiration.

For noget tid siden opdagede jeg økologisk amarant i Rema1000. Jeg har aldrig hørt om det før, men det er lidt som quinoa, som jeg er ret vild med. Så det røg i indkøbskurven, og siden da har det stået og pyntet i mit viktualie. 


Da jeg var nede og pakke diverse tørrede bønner og frø ud i sidste uge, fik jeg øje på posen og besluttede mig for at finde en opskrift, hvor jeg kunne få amaranthen prøvet af. 


Den første opskrift der dukkede op, var en burgeropskrift. Helt perfekt! Opskriften krævede lidt tilpasning til dansk, så her får du min version. Både store og små herhjemme satte stor pris på burgerne. Opskriften på hjemmelavede burgerboller finder du i øvrigt her.

Vegetarisk bønne- og amaranth burgerbøffer
Serves 6
En nem opskrift på vegetariske burgerbøffer med amaranth.
Write a review
Print
Prep Time
1 hr
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
1 hr
Cook Time
20 min
Total Time
1 hr 20 min
Ingredinser
 1. 1 dl amaranth
 2. 2,5 dl vand
 3. ½ tsk paprika
 4. ½ tsk timian
 5. 180 g kogte pintobønner (svarer til 1 ds)
 6. 1 fed presset hvidløg
 7. 1 tsk hvidløgssalt
 8. ½ tsk spidskommen
 9. 1 tsk chiliflager
 10. 2 spsk olivenolie
 11. 2 spsk rasp e.l.
 12. 1 æg
 13. Peber
Instructions
 1. Bland vand, amaranth, paprika og timian i en lille gryde, og bring i kog med låg på. Lad derefter småkoge i ca. 30 minutter. Lad den køle lidt af.
 2. Hak bønnerne i en minihakker og bland derefter resten af ingredienser samt den kogte amaranth i.
 3. Form massen til 6 bøffer.
 4. Du kan vælge at brune bøfferne på en panden, inden du kommer dem i ovnen.
 5. Steg bøfferne i ovnen ved 180 g varmluft i ca. 20 minutter (samtidig med dine burgerboller).
Notes
 1. Tip: Hvis du har en bøfstamper, er det nemt at lave bøfferne faste og ens i størrelsen
Det grønne speltinferno https://www.speltinferno.dk/

Skriv et svar