Tomatsuppe med porrer og suppehorn

Tomatsuppe med porrer og suppehorn

Denne tomatsuppe hører ikke til den kalorielette kategori. Tilgenæld er den cremet, lækker og mættende. Det er min datters livret, så den er nok på madplanen ihvertfald hveranden måned. Den er også god at lave over bål og ingredienserne er nemme at have med på tur.

Du kan selvfølgelig skrue lidt op for mængden af tomat og ned for fløden, hvis du vil have en mindre tung version.

Tomatsuppe med porrer og suppehorn
En cremet og lækker suppe
Write a review
Print
Ingredienser
  1. 3 porrer
  2. 2-3 fed hvidløg
  3. 2 ds. hk. tomater
  4. 1 liter grøntsagsbouillon
  5. 1 spsk tørret oregano
  6. 2 dl. suppehorn
  7. 5 dl. soyafløde
  8. Salt og Peber
  9. Evt. røget tofu
Fremgangsmåde
  1. Skær porrer i ringe og hak hvidløget fint.
  2. Svits det lidt bouillon.
  3. Når det er begyndt at blive lidt blødt tilsættes tomater og bouillon, samt oregano.
  4. Bring i kog.
  5. Tilsæt suppehornene og rør, så de ikke sætter sig fast i bunden.
  6. Skru ned på middelvarm og læg låg på.
  7. Småkog i ca. 9 minutter.
  8. Tag låget af og skru ned på lav varme, så suppen ikke koger.
  9. Tilsæt fløden - suppen må ikke koge.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Servér med flütes.
Tip
  1. Du kan tilføje røget tofu på to måder.
  2. Enten kan du skære tofuen i små tern og komme den i sammen med porrerne.
  3. Eller du kan skære den i skiver, riste den på panden og servere som topping til suppen.
Det grønne speltinferno https://www.speltinferno.dk/


1 thought on “Tomatsuppe med porrer og suppehorn”

Skriv et svar