Tarteletter med grønkålsfyld

De klassiske tarteletskåle i en lidt grovere version, med fyld af grønkål og flødeost.

Ingredienser:

  • 30 g nødder
  • 35 g grahamsmel
  • 35 hvedemel
  • 70 g smør
  • 1/4 tsk salt
  • Evt. ½ spsk vand

8 stk.

Nødder køres en tur i en foodprocessor og æltes hurtigt sammen med, smør , slt og evt. lidt vand. Lad dejen hvile i ca. 15 minutter.

Rul dejen ud medbagerulle, så godt som det er muligt. Del i 8 stykker der fordeles i små, smurte tarteletforme. Tryk dejen ud med fingrene.

Tarteletterne skal bage ved 200 g i ca. 15 minutter. Lad dem hvile et par minutter inden de forsigtigt vendes ud.

Fyld:

  • 150 grønkål
  • 25 g smør
  • 200 g flødeost
  • ½ spsk mel
  • ½ spsk citronsaft
  • 1 lille tomat
  • Brøndkarse

Mens dejen hviler kan man gå i gang med fyldet.

Midterribberne fra grønkålen fjernes, og grønkålen snittes i ikke for smalle strimler. Svitses i smørret og der kommes en lille smule vand i gryden. Lad kåeln simre under i låg i ca. 45. min.

Hvis der er væde tilbage, hældes det fra. Flødeost tilsættes sammen med mel og varmes igennem. Smag til med citron, salt og peber.

Fordel fyldet i tarteletterne og pynt med små tomatskiver og brøndkarse.

Skriv et svar