Tacos med mexikanske bønner

Bortset fra tilberedelsen af bønner er det en rigtig fastfood ret og perfekt til en mexikansk aften. Man kan vælge udelukkende at bruge bønner fra dåser, hvis man ikke har sat resten over.

Sæt 200 g bønner i blød i rigeligt vand aftenen før. F.eks røde kidneybønner/pintobønner/hvide bønner. Bønner skal stå i blød i minimum 12 timer og koge ca. 1½ time inden de er klar til at komme i retten.

Et stort løg hakkets og steges klart i lidt avocadoolie (eller en anden neutral olie). Tilsæt en ds. hk. tomater og varm godt igennem. Tilsæt et brev med tacokrydderier (normalt anvendes disse krydderposer til f.eks. hk. oksekød) og derefter bønnerne. Varmes godt igennem.

Tacoskallerne varmes i ovnen.

Serveres med salat, majs, peberfrugt i tern og cremefraiche. Evt. ekstra chili.

Nogle gang vil jeg gerne lave krydderiblandingerne selv, det kræver at retten så kan stå og simre et godt stykke tid.

Skriv et svar