Sursød sauce med grøntsager


Denne opskrift er fra Kræftens bekæmpelse.

Ingredienser:

  • 2 dl vand
  • 3 spsk eddike
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk konc. tomatpuré
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 150 g gulerødder i tynde skrå skiver
  • 150 g fintsnittet hvidkål
  • 150 g bønnespirer, forårsløg og/eller peberfrugter i strimler

Bland vand, eddike, sukker, tomatpuré og citron i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Smag til med salt og peber. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og pisk det i saucen. Fjern den straks fra varmen.
Varm olien i en wok, gryde eller pande og svits ingefær, hvidløg, gulerødder og hvidkål i 2 min. Tilsæt de sidste grønsager og svits endnu et par minutter. Hæld den sursøde sauce over, krydr med salt og peber og server med løse ris eller nudler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *