Sursød sauce med grøntsager

Sursød sauce med grøntsager

Denne opskrift er fra Kræftens bekæmpelse.

Ingredienser:

  • 2 dl vand
  • 3 spsk eddike
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk konc. tomatpuré
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk kartoffelmel
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk finthakket frisk ingefær
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 150 g gulerødder i tynde skrå skiver
  • 150 g fintsnittet hvidkål
  • 150 g bønnespirer, forårsløg og/eller peberfrugter i strimler

Bland vand, eddike, sukker, tomatpuré og citron i en lille gryde og varm op til kogepunktet. Smag til med salt og peber. Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand og pisk det i saucen. Fjern den straks fra varmen.
Varm olien i en wok, gryde eller pande og svits ingefær, hvidløg, gulerødder og hvidkål i 2 min. Tilsæt de sidste grønsager og svits endnu et par minutter. Hæld den sursøde sauce over, krydr med salt og peber og server med løse ris eller nudler.

 


Skriv et svar