Rosenkål med løg og champignon


Som barn frygtede jeg rosenkål, jeg aner ikke hvorfor. Måske har der været en tidlig oplevelse med udkogt kål? Jeg husker bare, at jeg som tænkte at sådan noget ville jeg aldrig lave, når jeg blev voksen og selv bestemte. Tingene har det med at ændre sig. Idag er jeg vild med den smukke lille kål. Men jeg har nu heller aldrig kogt den. Den ryger på panden eller ovnen. Og her får du en nem opskrift på rosenkål i ovn inspireret af denne opskrift.

Ingredienser:

  • 400 g rosenkål
  • 250 g champignon
  • 2 store løg
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Rens chanpignon og skær dem i kvarte. Pil løgene og skær dem i både. Sautér begge dele i lidt olie på en pande indtil løgene er blevet lidt bløde og champignoner har smidt lidt væske.

Imens skærer bunden af rosenkålene og de halveres.

Fordele kål, champignon og løg i et ildfast fad. Tilsæt lidt olivenolie, salt og peber, og vendt det godt rundt.

Sæt fadet i oven ved 180 g og give det ca. 30-40 minutter. Der skal stadig være bid i kålene. Vend blandingen flere gange undervejs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *