Rødkålssalat med persillerødder

Jeg er helt vild med rå kål. Det lyder måske lidt mærkeligt, men man kan lave rigtig mange lækre råkoster m.v. med kål. Her er en af mine favoritter. Der er utrolig meget smag i denne salat og så er den også en fryd for øjet med de flotte farver.

Ingredienser:

  • 400 g rådkål, i fine strimler
  • 1 lille rødløg, hakket
  • 1 spsk bredbladet persille, hakket
  • 1 spsk. æbleedike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 4 persillerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 appelsiner, skåret i filet. Husk at gemme saften der løber fra.
  • 50 g mandler, ristet på en tør panden

Skræl persillerødderne, skær dem i stave og gind dem med olie, salt og peber. Bag dem i 20 min. ved 200 g.

Bland kål, løg og persille i en skål. Pisk eddike, sennep, honning, olie samt salt og peber, og vend det i kålblandingen.

Hæld appelsin saften over salaten, læg persillerødder og appelsin ovenpå og drys med mandlerne.

Skriv et svar