Ramsløgpesto

Jeg er VILD med ramsløg. De grønne blade har en skøn hvidløgsduft og smager fantastisk. I efteråret såede jeg en lang række ramsløg i haven langs vores stakit, og nu gør jeg og venter i spænding på at se de grønne blade skyde op.

Anvend denne pesto til pasta, som dip til grønsagstænger, på brød osv.

Ingredienser:

  • En god håndfuld ramsløg
  • 100 g nødder (jeg bruger mandler, men det kan også være hasselnødder eller pinjekerner)
  • Ca. 2 dl olivenolie
  • 100 g revet parmesan
  • Salt og peber
Rist nødderne på en pande, og kom dem derefter i en blender sammen med 1 dl olie og salt. Blend til nødderne er hakkede. Tilsæt ramsløg og spæd med olie, til pestoen er blendet til en halvgrov pasta.
Kom pestoen i en skål, rør parmesan i og smag til med salt og peber.
Pestoen kan holde i 1-2 uger, hvis den hældes på et kogt glas. Hæld en smule olie over. Når du begynder at bruge af pestoen, skal den bruges i løbet af et par dage.
Det øverste af pestoen på billedet ser lidt grumset, det skyldes olivenolien der fungerer som “låg”. Oliven stivner en smule, når den bliver kold. Den røde pesto er tomatpesto.

Skriv et svar