Pasta med champignonsauce og savoykålsauté

En af mine absolut yndlingspastaretter. Man kan variere saucen med chili eller andre krydderier. Vi plejer ikke at krydre den for kraftigt, da mine unger stadig ikke er glade for stærk mad. 

Det er en af den slags retter som egentlig føles ret ekstraordinær, men den er hurtig at bikse sammen. Ungerne elsker de fleste pastaretter og kålen glider fint med ned. 

Min mand drysser gærflager på alt hvad der ligner pasta, og denne ret er ingen undtagelse. Måske det også falder i din smag?

Det er selvfølgelig ikke hver gang vi får savoykål til, men så kan man f.eks. servere råkost til i stedet for.

Dette er endnu en opskrift fra Kræftens Bekæmpelse, som jeg har tilpasset til vores smag.

Spaghetti med markchampignon og savoykålsauté
Serves 4
En cremet og lækker pastaret med et grønt tilbehør.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Prep Time
15 min
Cook Time
20 min
Til pastaretten
  1. 200 g grofthakkede markchampignoner
  2. 1 fed finthakket hvidløg
  3. 2½ dl. havre eller soyafløde
  4. 1½ dl. grøntsagsbouillon
  5. Salt og peber
  6. 500 g fuldkornsspaghetti (eller anden pasta)
Til sautén
  1. ½ groftsnittet savoykål
  2. 2 rødløg i kvarte
  3. 200 g markchampignon i kvarte
  4. ½ dl. hakket bredbladet persille
  5. ½ dl. friske basilikumblade
Instructions
  1. Sauter de grofthakkede champignon sammen med hvidløg, evt med lidt vand - men der er så meget væde i champignonerne, at det formentlig ikke er nødvendigt. Tilsæt fløde og bouillon, og lad sauce koge ind i ca. 10-15 min.
  2. Sæt spaghettien over.
  3. Imens steger du de kvarte champignoner på en anden pande og tilsætter rødløg samt kålen.
  4. Vend krydderurter i i saucen, og smag til med salt og peber inden du vender den kogte pasta i.
  5. Servér pastaretten med savoykålssautéen og drys med friske krydderurter.
Notes
  1. Du kan bruge frisk pasta i stedet, husk at tjekke om der er brugt æg i.
Det grønne speltinferno https://www.speltinferno.dk/
 

Skriv et svar