Majspandekager med grønsagsfyld

En mættende pandekage, der er nem at lave. Her med et forslag til grønsagsfyld.

Dej:

  • 3 dl majsmel
  • 5 spsk hvedemel
  • ½ tsk salt
  • 4 dl mælk
  • 4 æg
Det hele piskes godt sammen. Lad gerne dejen hvile en halv times tid i køleskabet.
Steg på panden i en smule oliemargarine, ca. 2 min. på hver side.

Fyld:

  • 2 peberfrugter i mindre tern
  • 4 gulerødder, groft revet
  • 4 store tomater i små tern
  • 2 rødløg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • Salt og peber
  • Stødt koriander
  • Stødt spidskommen
Sauter løg i lidt olie til de let klare. Tilsæt resten af grønsagerne. Varm godt op og tilsæt krydderiene. Lad grønsager stege ved høj varme, så det meste af væden fordamper.

Tomatsovs:

  • 1 lille løg, hakket
  • 1 spsk olie
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 ds. hk. tomater
  • Evt. chili
  • Salt og peber
Svits løg i olie. Tilsæt hvidløg og tomater. Tilsæt krydderier og kog igennem.
Læg en stribe fyld på hver pandekage, rul den sammen og læg den i et ildfast fad. Hæld tomatsovs hen over. Drys med friskrevet parmesan eller en anden revet ost og gratiner pandekagerne i ovnen ved 200 grader til osten er gylden.
Man kan sagtens lave pandekagerne uden tomatsovsen.

Skriv et svar