Majsbrød med grønsager

Et saftigt majsbrød, som især spises i USA til Thanskgiving. Brødet egner sig godt som et supplement til lette retter, f.eks. salat retter. Det er tungt og mættende. Det vil også gøre sig godt som tilbehør til helstegt kylling.

Ingredienser:

  • 1 æg
  • 40 g smeltet smør
  • 3,5 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk bagepulver
  • 2,5 dl polenta (groftmalet majsmel eller majsgryn)
  • 75 g finmalet majsmel
  • 210 g hvedemel
  • 3-4 groftrevet gulerødder
  • 2 fintsnittede røde peberfrugter

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Bland de tre slags mel, bagepulver og sukker.

Lun mælken, og tilsæt smør og æg.

Bland grønsager, tørre og flydende ingredienser sammen.

Varm en lille bradepande, smør den godt og hæld dejen i.

Bag brødet i 25 minutter, tag det ud og smør det i et tyndt lag ovenpå. Bag derefter videre i ca. 15 minutter. Mærk med en strikkepind, om dejen slipper.

Man kan sagtens bruge andre grønsager som f.eks revet squash, fintskåret græskar m.v., chili bruges også ofte i majsbrød.

Skriv et svar