Kornotto med svampe

Jeg må blankt indrømme at jeg er helt vild med “otto’er”. Både risottoer og kornottoer. En “otto” er et mættende supplement til en frisk salat eller råkost. Denne kornotto har jeg selv fundet på, da jeg havde en masse svampe jeg skulle have brugt.

Ingredienser:

  • Ca. 300 g perlebyg eller speltkerner
  • 50 g smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 hakket skalotteløg
  • Ca. 1 l. hønsebouillon
  • 1 glas hvidvin
  • Parmesan
  • 200 g markchampignon i kvarte
  • 200 g bøgehatte

Smelt smør og olivenolie. Sauter løg og markchampignon. Tilsæt korn og hvidvin, og lad det koge op. Derefter bøgehattene. Hæld en dl. bouillon ved og lad det simre til væden næsten er suget op. Gentag i ca. 25 minutter eller til væden er opbrugt og kornene er cremede. Når kornene er helt møre, tilsætter man friskrevet parmesan efter smag og rører det godt i kornottoen.

Skriv et svar