Kornotto med stegt græskar og gedeost

En utrolig smagfuld og delikat “otto”.

Ingredienser:

  • 1 butternutsquash eller græskar (Knap et kilo)
  • 1 rødløg
  • Olivenolie
  • Salt
  • 1 spsk smør
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g perlebyg, skyllet
  • 2½ dl hvidvin
  • 1 l varm grønsagsbouillon
  • 1 lille håndfuld bredbladet persille
  • 75 g gedeost
  • 100 g rucola, skyllet
  • Peber
Tænd ovnen på 200 g. Skræl græskarret, skrab kernener ud og skær den i tern (ca. 2 cm). Hak rødløget. Kom græskar og rødløg på en panden og vend det rundt med salt og olivenolie. Steg i ca. 20-25 minutter.
Opvarm 1 spsk olivenolie sammen med smørret i en sautepande og rør presset hvidløg og perlebyg i. Vend rundt og rør i et par minutter. Tilsæt vin, bring i kog og lad det simre til vinen er fordampet. Tilsæt en stor skefuld bouillon, og fortsæt med at tilsætte bouillon hver gang den sidste skefuld er opsuget/fordamper. Fortsæt indtil al bouillonen er brugt. Skru ned for varmen og lad det simre i en halv times tid. Byggen skal være mør og blandingen sovset.
Rør hakket persille, gedeost i tern og halvdelen af rucolaen i, sammen med græskar blandingen. Pynt med resten af rucolaen og server.

Skriv et svar