Koldhævede fuldkornsboller med chokolade

Bages i en fast muffinform der er smurt. Du skal ikke bruge papirsforme, som jeg har gjort på billedet. De er nemlig ikke til at få ud af papiret, når de er afkølede.

Ingredienser:

  • 10 g gær
  • 3 dl vand
  • ½ dl kærnemælk
  • 2 tsk. groft salt
  • 1 tsk. olie
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 100 g rugmel
  • 250 g hvedemel
  • 100 g hakket mørk chokolade (60-70 %)

Rør gæren ud i vandet og kærnemælken, og tilsæt derefter olie, salt, rugmel og fuldkornsmelet, samt halvdelen af hvedemelet. Stil skålet overdækket i køleskabet natten over.

Næste morgen starter du med at røre resten af hvedemelet i, former små boller med et par spiseskeer, og kommer dem i en smurt muffinform. Lad dem stå og hvile i ca. 20 minutter (mens du forbereder resten af morgenmåltidet). Bages i ca. 20 minutter ved 180 gr. varmluft.

Skriv et svar