Koldhævede boller

Koldhævede boller

Jeg synes det er ret hyggeligt at kunne servere friskbagte boller til morgenmad. Og med en koldhævet dej, er det heldigvis også ret nemt. Dejen røres sammen om aftenen og bages næste morgen. Hvis du ikke bruger al dejen, kan du sagtens gemme resten til en anden dag. En portion dej giver ca. 22 boller alt efter størrelsen.

Denne dej er i øvrigt også testet på kvindelejren ved flere lejligheder, så hvis du er på lejrtur og der er kølebokse dejen kan stå i, kan den sagtens laves der. På kvindelejren bager vi i gasovne, og så kan man kun bage en plade ad gangen. Derhjemme kan du sagtens sætte to plader boller i ovnen, hvis du bager med varmluft.

Koldhævede boller
Write a review
Print
Ingredienser
  1. 1 l. koldt vand
  2. 15 g gær
  3. 2 tsk salt
  4. 1 dl. olivenolie
  5. 30 g hørfrø
  6. 350 g fuldkornshvedemel
  7. 650 g hvedemel
Drys
  1. Diverse frø og kerner (f.eks. hørfrø, sesam, birkes, solsikkekerne, græskarkerner osv)
Fremgangsmåde
Om aftenen
  1. Rør gær ud i vandet.
  2. Tilsæt fuldkornsmelet, og derefter olie og salt.
  3. Rør til sidst hvedemelet i.
  4. Stil dejen i køleskabet, dæk med et klæde eller grydelåg.
Om morgenen
  1. Tænd ovnen på 180 g varmluft.
  2. Bland kerner og frø i en skål.
  3. Tag med en stor ske en klump dej op og skrab med en anden ske, dejklumpen ned i kerne-blandingen.
  4. Brug fingrene til at samle dejen til en bolle, dækket af kerner og frø, og sæt bollen på bagepladen.
  5. Bag bollerne ved 180 g i ca. 22 minutter.
Tip
  1. Bollerne holder sig fint, når de er bagt. Bare sørg for at de helt afkølede, inden du kommer dem i en pose.
Det grønne speltinferno https://www.speltinferno.dk/
Opskriften er tilpasset fra en opskrift fra Aurion.



Skriv et svar