Italiensk grønsagsrisotto

Det er lidt snyd at kalde det en risotto, for det er nok mere hen i en form for pilaf. Men det hed opskriften nu engang, der hvor jeg fandt den.

Ingredienser:

  • 3 løg
  • Olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ tsk gurkemeje
  • ½ spsk frisk bailikum
  • 1 tsk tørret merian
  • 4 dl ris
  • 7-8 dl. kogende vand
  • 250 g champignon
  • 200 g ærter
  • 200 g majs
  • 2 peberfrugter (grøn + rød)
  • 50 g sorte oliven
Løgene hakkes og svitses i olie sammen med knust hvidløg. Gurkemeje og krydderurter tilsættes sammen med risene og vendes rundt i et par minutter. Tilsæt kogende vand og evt. salt. Kog risene alt efter type; hvide ris ca. 18 minutter / brune ris ca. 40 minutter. Champignon skæres i skiver og peberfrugterne i små tern. Grønsagerne tilsættes risene i de sidst 8 minutter af kogetiden. De sorte oliven kommes i til sidste og varmes blot igennem.

Skriv et svar