Hokkaidosuppe

Lækker, cremet suppe.

Ingredienser:

  • 1 hokkaido græskar
  • 2 porrer
  • Neutral olie, jeg foretrækker avocado- eller solsikkeolie
  • Salt og peber
  • 1 l. vand eller mild bouillon, jeg bruger grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 spsk. korianderfrø (sidst havde jeg ingen frø, men brugte stødt koriander)
  • Evt. chili
  • En god håndfuld græskarkerner, ristet på en panden
  • Evt. fromage fraise

Flæk græskarret, skrab kernerne ud og skær skrællen af så tyndt som muligt. Skær græskarkødet i terne og porrerne i ringe. Sauter begge dele i olie til det er blødt. Tilsæt krydderier og sauter videre i et par minutter. Hæld bouillon ved så det dækker og lad det koge sagte, til alt er mørt. Blend derefter suppen helt glat og smag til, tilsæt evt. chili.

Jeg serverer suppen med en god skefuld fromage fraise i midten og græskarkerne drysset ovenpå.

Skriv et svar