Fuldkornsbrød

Et lækkert, fugtigt og mættende brød. Brødet er super nemt at lave.

Kan varieres til boller eller som fuldkornsstænger til suppe, se længere nede.

Opskrift til et brød:

  • 450 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 15 g gær
  • 1 tsk rørsukker
  • 3-4 dl. vand.
Dejen skal ikke æltes, men bare røres sammen. Jeg laver den i en røremaskine.
Rør gær og sukker i en lille skål sammen med 1½ dl. lunt vand. Stil skålen varmt til der kommer skum på (jeg plejer at sætte den i ovnen i nogle minutter, ved laveste varme).
Bland mel og slat i røreskålen. Hæld gærvandet i, og tilsæt gradvist resten af vandet. Bland det godt og hæld dejen i en smurt brødform.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 20 min. Brødet bages ved 200 grader i ca. 30-40 minutter.

FULDKORNSSTÆNGER – tilbehør til f.eks supper

Når brødet er kølet af, skæres det i skiver på ca. 2 cm. Hver skive deles i 3-4 stænger på den korte led. Enten serveres stængerne sådan eller de pensles med olivenolie og ristes på en pande eller i ovnen.

Skriv et svar