Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne svarer til den klassiske chili con carne, bare uden kød. Du kan spise den med ris og f.eks. Oatly Fraiche på toppen, eller som fyld i tortillaer eller taco-skaller. Det er også en ret vi tit har lavet over bål, fordi ingredienserne er nemme at have med på tur.

Chili sin carne
Write a review
Print
Ingredienser
  1. 1 hakket løg
  2. 3 fed hakket hvidløg
  3. 1 stor rød peber, skåret i små tern
  4. 2 tsk paprika
  5. 2 tsk stødt koriander
  6. 1 tsk spidskommen
  7. 1 ds. hk tomater
  8. 150 røde kidney bønner, udblødt og kogt vægt (svarer til 1 ds.)
  9. 1 ds. chilibønner
  10. 1 bouillonterning
  11. 2 spsk tomatpure
Fremgangsmåde
  1. Hvis du bruger tørrede bønner, så sæt bønnerne i blød aftenen før i rigeligt vand. Efter min. 12 timer i blød, skal du skylle dem godt og koge dem knap 1½ time i frisk vand.
  2. Svits løg i ca. 5 minutter i lidt vand og tilsæt så peberfrugt, samt hvidløg.
  3. Tilsæt alle krydderierne og rør kraftigt i et minuts tid.
  4. Tilsæt resten under omrøring og lad retten simre i en halv times tid.
Notes
  1. Server med brune ris, en salat bestående af grønne salatblade, majs, peberfrugt og fintstrimlet rådkål, vegansk fraiche og evt. groft brød.
Det grønne speltinferno https://www.speltinferno.dk/
 


1 thought on “Chili sin carne”

Skriv et svar