Chili sin carne

Chili sin carne svarer til den klassiske chili con carne, bare uden kød.

Ingredienser:

  • Olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 1 stor rød peber, skåret i små tern
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 ds. hk tomater
  • 150 røde kidney bønner, udblødt
  • 1 ds. chilibønner
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk tomatpure
Sæt bønnerne i blød aftenen før i rigeligt vand. Skyld dem godt og kog dem knap 1½ time.
Svits løg i ca. 5 minutter og tilsæt så peberfrugt, samt hvidløg. Svits videre. Tilsæt alle krydderierne og rør kraftigt i et minuts tid. Tilsæt resten under omrøring og lad retten simre i en halv times tid.
Server med brune ris, en salat bestående af grønne salatblade, majs, peberfrugt og fintstrimlet rådkål, cremefraiche og evt. groft brød.

Skriv et svar