Blomkålssuppe

En enkel suppe, med masser af smag.

Ingredienser:

  • 15 g smør
  • 2 spsk olie
  • 2 porrer i skiver
  • 2 laurbærblade
  • Salt og peber
  • 1 stort blomkålshoved, delt i buketter
  • 1-1 1/4 l. varm grøntsagsbouillon
  • 1 nip stødt muskatnød
  • 1 dl. creme fraiche
  • 1 lille håndfuld frisk persille
  • Croutoner

Opvarm smør og olie i en suppegryde. Tilsæt porrer og laurbær, og lad det stege ved middelvarme i ca. 5 minutter eller til det er varmt. Krydr med salt og peber, og tilsæt blomkål og bouillon. Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre i ca. 20. min. eller til blomkålen er meget blød.

Tag suppen af varmen og blend den til en jævn konsistens. Sæt den tilbage på varmen, og rør muskat og creme fraiche i.

Server suppen med med croutoner og hakket persille til. Man kan sagtens tilføje en ekstra klat creme fraiche i suppen ved servering.

Skriv et svar