Bagte rødbeder med blomkål og cremefraiche

Endnu en efterårsopskrift. Herhjemme med hjemmedyrkede rødbeder.

Ingredienser:

  • ½ kg rødbeder
  • 1 løg
  • ½ blomkålshoved
  • 3 dl cremefraiche (18%)
  • 3 spsk dild
  • ½ dl sesamfrø
Skræl rødbederne og riv en kvart rødbede på den grove side af råkostjernet. Gem den revet rødbede til senere. Resten af rødbederne skære i skiver på ca. ½ cm. Lægges i et smurt fad (jeg bruger et tærtefad).
 
Pensl med olie, drys med hakkede løg og stil i ovnen ved 180 grader varmluft.
 
Blomkålen deles i meget små buketter og stokken skæres i små tern. Sammen med den revet rødbede, dild og sesamfrø vendes blomkål i cremfraichen. Smag til med salt.
 
Efter rødbederne har bagt i ca. 20 minutter, tages fadet ud og cremefraichen fordeles henover. Fadets sættes tilbage i ovnen og bages videre i små 20 minutter til rødbederne er møre.

Skriv et svar