Tomatpesto

En fin og flot  lille pesto, som egner sig godt til både pasta og brød.

Ingredienser:

  • Ca. 100 g soltørrede tomater i olie, si dem og gem olien
  • Ca. 100 g nødder, jeg bruger for det meste mandler
  • 1 dusk persille
  • 1 stor dusk basilikum
  • Evt. lidt balsamico
  • En håndfuld revet parmesan.

Blend tomater med nødder og krydderurter, spæd med lidt af olien. Rør parmesan i, og smag til med balsamico.

Det øverste af pestoen på billedet ser lidt grumset, det skyldes det lag olivenolien der fungerer som “låg”, for at forlænge holdbarheden. Oliven stivner en smule, når den bliver kold. Når når du forsegler pestoen med olie, kan den holdes sig et par uger i køleskabet. Den grønne pesto er ramsløgpesto.

3 Comments Add yours

  1. Pingback: Ramsløgpesto
  2. Pingback: Madplan for uge 20

Skriv et svar