Tex mex gryde i ovn

Jeg ret glad for mexicansk-inspireret mad, og laver en del variationer over temaet, gerne af den slags der er nemt og hurtigt.

Mexicanere bliver muligvis ikke super imponeret over mit mexicanske tema, men så snart det er noget med bønner, majs, avocado og chili, så får det mexicaner-stemplet her på bloggen 🙂 

Nu er der ikke ligefrem svimlende mængder af chili i mine opskrifter, men det er primært for at tækkes de mindre familiemedlemmer i huset, så derfor drysser jeg ofte tørret chili, jalepenos osv på min egen portion, når vi spiser. 

Har du ikke den slags forbehold at rette dig efter, kan jeg kun anbefale, at du tilsætter den mængde frisk/tørret/syltet chili du ønsker i retten, så chilien kan få lov til at blande sig med resten af retten.

Som tilbehør var der creme fraiche, div. chili og en råkost af hvidkål, gulerødder, mango, peberfrugt og frisk koriander. 

Husk, at sætte bønnerne i blød dagen før. 

Tex mex gryde i ovn
Serves 4
En vegetarisk og mættende mexicansk inspireret ret i ovnen.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 2 dl. azukibønner
  2. 1 dl. røde ris
  3. 1 lille ds. økologiske majs
  4. 2 store peberfrugter
  5. 1 lille ds. kokosmælk
  6. 1½ dl. salsa
  7. 100 g. revet cheddar
  8. 2-3 forårsløg
  9. 1 avocado
  10. 1 håndfuld frisk koriander
Instructions
  1. Bønnerne sættes i blød i rigeligt koldt vand dagen før, og koges i rent vand efter tidligst 12 timer. Koges i ca. 1 time.
  2. Ris skal også koges på forhånd i forholdet 1 del ris til 2 dele vand.
  3. Bland ris, bønner, majs og peberfrugt i tern med kokosmælk og salsa. Drys med cheddar.
  4. Giv retten ca. 30 minutter ved 180 grader.
  5. Drys med snittet forårsløg, avocado i tern og hakket frisk koriander inden servering.
Notes
  1. Servering: Spis det sammen med creme fraiche og jalépenos, samt en råkost af hvidkål, gulerødder, peberfrugt, mango og friskhakket koriander.
Det grønne speltinferno http://www.speltinferno.dk/

One Comment Add yours

Skriv et svar