Spinatlasagne med feta

Spinat og feta – to ting der passer uendeligt godt sammen, og lasagnen her er blot endnu en i rækken (cannelloni og tærte). 

Tricket med spinat er ikke at være nærig med det. I denne opskrift plejer jeg at bruge 2 store poser frisk spinat. 

Jeg er ikke så glad for frossen spinat længere, da jeg synes der er alt for meget besvær med at tø det op og knuge det fri for væde. Den friske spinat skal bare skylles og dampes fri for væde, meget nemmere og ingen forfrysninger på fingrene. 

Denne her lasagne kan sagtens laves uden pastaplader, hvis man ikke er den store tilhænger af den slags (stivelse). Og så er den heller ikke helt dårlig på brunchbordet.

En god følgesvend er denne tomatsalat og evt. nogle sprøde, grønne salatblade.

Spinatlasagne med feta
Serves 4
En blød og lækker spinatlasagne med fetastykker.
Write a review
Print
Ingredients
  1. Ca. 400 g frisk spinat
  2. 2 porrer eller løg
  3. 2-3 fed hvidløg
  4. 200 g feta
  5. 3 æg
  6. 1 dl. mælk
  7. 1 pakke frisk pasta (tagliolini)
  8. Salt og peber
  9. Lidt revet ost, gerne parmesan
Instructions
  1. Skyl spinaten grundigt. Damp den og  hak spinaten groft.
  2. Skær porrerne i ringe/hak løg. Hak hvidløget fint.
  3. Sautér spinat og porrer i lidt olie på en pande i et par minutter, tilsæt hvidløg, salt og peber. Afkøl let.
  4. Smuldr feta, og pisk æg og mælk sammen med fetaen. Tilsæt derefter spinat m.v..
  5. Blandingen lægges lagvis i et smurt fad med pastaen. Drys med revet ost.
  6. Bages ca. 30 minutter ved 180 grader.
Det grønne speltinferno http://www.speltinferno.dk/

3 Comments Add yours

Skriv et svar