Spaghetti med sølvbeder og bønner

Jeg har stadig masser af sølvbeder i haven, og nu skal de sidste spises, for larverne er ved at gøre deres indtog. Det blev derfor til denne kreation. Har du ikke sølvbeder, kan du bruge spinat eller savoykål i stedet.

Jeg vil i øvrigt gerne slå et slag for sølvbeder i køkkenhaven. De er nemme at have med at gøre. Så dem i foråret og du har en lækker grøn afgrøde henover sommeren. Pluk af dem jævnligt henover sommeren, hvis du ikke ønsker, at de skal gå i stok.

Du kan lade et par stykke stå, så vil de komme op tidligt til næste forår med sprøde, grønne blade, og vil også donere en masse frø til dig sidst på sommeren.

Spaghetti med sølvbeder og bønner
Serves 4
En hurtig spaghetti ret med høj mæthedsfaktor.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 150 g tørrede bønner (jeg brugte azuuki-bønner)
  2. 4 sølvbeder
  3. 2 løg
  4. 2 fed hvidløg
  5. 200 g markchampignon
  6. 1 håndfuld basilikumblade
  7. 1 lille håndfuld purløg
  8. Olivenolie
  9. Salt og peber
  10. Fuldkornsspaghetti (1 god håndfuld)
Dagen før
  1. Bønner stiller i blød i rigeligt koldt vand natten over. De skylles og koges knap 1 time.
Tilberedning
  1. Hak løg og hvidløg, og skær sølvbederne i strimler, stilken skæres i skiver. Champignonerne skæres i grove tern.
  2. Spaghettien koges al dente i lidt olieret vand.
  3. Svits løg og hvidløg i lidt olie, sku lidt ned og løg låg på, så løgene bliver bløde og klare. Tilsæt sølvbederne og læg låg på igen, rør flere gange. Når bederne er faldet sammen, tages låget af og der svitses igennem, inden champignonerne tilsættes.
  4. Når champignonerne er tilberedt vendes bønnerne i, og varmes med. Til sidst vendes spaghettien i retten sammen med de hakkede krydderurter.
  5. Kan evt. serveres med revet parmesan og lidt olivenolie dryppet henover.
Notes
  1. Tip: Du kan bruge savoykål eller spinat i stedet for sølvbederne
Det grønne speltinferno http://www.speltinferno.dk/

One Comment Add yours

Skriv et svar