Soufflé med grønsager

Den færdige Soufflé
Den færdige Soufflé

Jeg fik serveret en lækker lille grønsagssoufflé igår, den smagte virkelig godt. Derfor blev dagens gratin ændret til soufflé. Jeg faldt over en opskrift på bloggen “Mad og have”, som jeg har taget udgangspunkt i. Jeg nåede ikke at kigge så meget på bloggen, men den ser lovende ud.

Ligesom med gratin, er det oplagt at bruge rester i soufflén. F.eks. resten af grønsagerne fra dagen før osv.

Ingredienser:

  • 5 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk smør
  • 3 spsk mel
  • Salt og peber
  • Lidt rasp
  • ½ lille spidskål i strimler
  • ½ broccoli i store buketter
  • 2 gulerødder, groft revet

Broccolien dampes først mør og skæres i mindre stykker. Derefter dampes kålen kortvarigt, og gulerødderne når lige at komme med i ½ minut, inden det hele afdryppes.

Et fad smøres og drysses med rasp.

En opbagning laves på følgende facon: 1 spsk smør smeltes i en gryde ved og 1 spsk mel drysses over. Når det har samlet sig, og rørt godt rundt, tilsætter du den 1. dl mælk i små portioner. De sidste 2 dl. mælk rystes sammen resten af melet, og tilsættes jævnt. Husk hele tiden at piske det godt sammen, og sørg for at saucen er godt “bagt” igennem, ellers smager den af mel.

Når saucen er godt rørt og cremet, tager du den af blusset. Tilsætte æggeblommerne 1 ad gangen. Slut af med salt og peber, samt grønsagerne. Hviderne piskes stive.

Tilsæt først en god skefuld af de stive hvider, og rørt det sammen med resten. Derefter foldes resten af æggehviderne i massen, så luften ikke slås ud.

Souffléen klar til ovnen
Souffléen klar til ovnen

Hæld det hele i fadet og sæt det i en 200 g varm ovn, som skrues ned til 175 g. Skal have ca. 40 minutter.

One Comment Add yours

Skriv et svar