quinoa tabouleh

Tabouleh er en af mine favorit-retter, og det kan laves med ris, korn eller quinoa som hovedbestandel. Jeg laver min forholdsvis rå, dvs. at det kun er hovedbestandelen der bliver tilberedt. På billedet spises vi fyldte peberfrugter, hummus og tzatziki til.

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 5 dl vand
  • Skal fra økologisk citron
  • 1 stor bdt. persille (gerne bladpersille)
  • 2-3 tomater
  • ½ agurk
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • Ca. 2 spsk olivenolie

Skyl quinoaen, og kog den i ca. 5 minutter med citronskal og vand.

Fjern kerner fra tomater og skær dem i tern. Det samme gælder for agurken.

Hak persillen, løg og pres hvidløg.

Når quinoaen er let kogt hældes overskydende vand fra og quinoaen afdryppes.

Derefter blandes alle delene.

4 Comments Add yours

  1. Lillian siger:

    Hvorfor fjerner du kerne fra tomater og agurker ?

    1. Speltinferno siger:

      Hej Lillian

      Det gør jeg, for at undgå at tabbouleh’en bliver for vandet.

      /Julie

Skriv et svar