Quinoa med avocado, mandler, dadler og feta

Quinoa er fuld af protein, hvilket gør den velegnet til at indgå i en grøn madplan. Denne opskrift har jeg fra et af bladene fra Aarstiderne.

Ingredienser:

  • 3 dl quinoa
  • 7 ½ dl vand
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ bdt bladselleri
  • 30 g mandler
  • 3 avacado
  • 30 g tørrede udstenede dadler
  • Skal fra ½ citron
  • 100 g feta
Hæld kogende vand i en gryde (uden at den står på et blus). Blancher blegsellerien i vandet i ca. 5 minutter, mens vandet langsomt køler lidt ned, og tag så stykkerne op igen (med en hulske e.l.), og gem dem.
Kom quinoa i gryden, når vandet er lunket og rør rundt. Hældes derefter igennem en sigte. Derefter hældes den afdryppede quinoa tilbage i gryden og koges med citronskal i flager og koriander, i forholdet 1 del quinoa til 2½ dele vand (nyt) i 10 minutter. Tilsæt salt og lad det trække i 5 minutter.
Rist mandler på en pande til de er gyldne.
Tilsæt hakkede dadler, blegselleri og ristede mandler, og drys over quinoaen.
Anret med avocado i skiver og feta i store tern.
Jeg kan godt finde på at anrette det hele på en bund af strimlet salat.

One Comment Add yours

Skriv et svar