Pie med kål, løg og svampe (tærte med låg)

Ja, nu står der godt nok kål i titlen, men jeg var faktisk løbet tør for grønkål, som jeg egentlig havde tænkt mig at fylde i pien, derfor blev den med spinat i stedet. Og hvis den ser lidt brændt ud på billedet, så er det fordi den blev penslet med yoghurt, som tager godt med farve i ovnen.

Ingredienser:

  • 1 pk frossen butterdej (6 plader)
  • 1 kg frisk grønkål (eller 350 g frossen grønkål/spinat)
  • 250 g champignon
  • 2 store løg
  • 1 spsk engelsk sovs
  • 3 æg
  • 1 dl yoghurt
  • Salt og peber

Sautér kålen/spinaten til det meste af væden er dampet af. Skær svampene i ringe og steg også dem fri for væde. Pil løgene, halvér dem og skær dem i tynde skiver. Sautér løgene i engelsk sovs til de er bløde.

Læg tre plader butterdejen ved siden af hinanden så de lige akkurat overlapper og rul butterdejen ud til bund. Gør det samme til låg. Læg bunden i et tærtefad.

Rør kål/spinat og løg sammen med æg, yoghurt, salt og peber. Fordel fyldet i tærten og læg låget henover. skær kanterne til og fold dem sammen, tryk med en gaffel. Pensl med yoghurt.

Bages ved varmluft 190 grader i ca 35. minutter.

One Comment Add yours

Skriv et svar