Pasta med broccoli og chili

Jeg er vild med broccoli og er altid på udkig efter nye anvendelsesmuligheder for denne grønne blomst. Denne opskrift er min variation, da den oprindeligt bliver lavet med mascarpone. Chili kan undlades for at gøre retten mere børnevenlig.

Ingredienser:

  • 1 stor broccoli
  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 rød chili (eller 1 tsk tørret chiliflager)
  • 1½ dl fromage fraise
  • 1 håndfuld hakkede mandler
  • Salt og peber
  • Parmesan
  • 500 g pasta
Broccoli deles først i buketter. Derefter skæres bunden af stokken, hvorefter den skrælles og skære i mindre stykker. Kog broccolibuketter og -stykker i rigeligt vand.
Hak løg, chili og hvidløg fint. Sautér løg i olivenolie på en pande i et par minutter. Tilsæt derefter hvidløg og chili, og steg videre. Derefter tilsættes de hakkede mandler.
Når broccolien er kogt, men stadig med en smule bid i, hældes vandet fra. Tilsæt 2/3 af løgblandingen. Blend herefter broccoli og løgblanding med en stavblender, tilsæt evt. en smule vand.
Derefter tilsættes fromage fraise og der smages til med salt og peber.
Serveres på pasta med friskrevet parmesan.

One Comment Add yours

Skriv et svar