Nemt grovbrød

Fuldkornsbrød hævet og bagt i ovnenDette er en variant af opskriften på fuldkornsbrød. Jeg lavede det da vi fik grønsager i stegeso, og det blev ret vellykket hvis jeg selv skal sige det. Det er nemt at lave, du stiller det til hævning direkte i en kold ovn og bager det efterfølgende, uden at gøre mere det ved.

Ingredienser:

  • 250 g grahamsmel og rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 15 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl vand

Først røres gæren ud i en 3 dl. lunken vand. Derefter røres sukkeret i. Tilsæt salt. Rør først grahamsmel og rugmel i. Derefter tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. Spæd evt. med lidt ekstra vand, hvis dejen føles for tør. Den skal slippe skålen, men må ikke virke tør.

Kom dejen i en smurt brødform og tryk den ud i hjørnerne. Smør overfladen med olie. Stil brødet i ovnen en lille time inde du skal bruge ovnen.

Da jeg bagte brødet sammen med grønsager i stegeso, fik brødet 60 minutter ved 160, og stod efterfølgende 10 minutter i slukket ovn (min ovn køler sig selv ned ret hurtigt).

Alternativt passer det sikkert meget godt med de der 40 minutter ved 180 g varmluft.

Skriv et svar