Linse-deller

Jeg beklager på forhånd, jeg har ikke helt overblik over, præcis hvor meget af hver ting jeg kom i, men jeg har prøvet at gengive det så godt som muligt.

De smagte i øvrigt forrygende, meget henad falafel, men det er vist mest pga. krydderierne. Jeg kunne sagtens finde på at krydre dem mere over i bbq, og bruge dem som bøffer i burgere.

Ingredienser:

  • 175 g røde linser
  • ½ l vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 løg, revet eller finthakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk ingefær
  • 2 tsk tandorii-krydderi
  • 70 g sesamfrø
  • 1-2 håndfulde havregryn
  • Ca. 1 dl fuldkornsdurummel
  • Olivenolie

Jeg skal være helt ærlig og sige, at jeg nok lige kogte linserne lidt. Men kog dem i vandet med laurbærbladene i ca. 30-40 minutter. Hæld det overskydende vand fra og lad dem afkøl lidt.

Bland med resten af ingredienserne, og brug olivenolien hvis farsen bliver for tør, den skal være lind. Lad den hvile lidt, og form så til lidt flade frikadeller, og steg dem i olie ved god varme, ca. 5 minutter på hver side.

Er rigtig gode i madpakken også.

 

One Comment Add yours

Skriv et svar