Kirsebærtærte

Hvad gør man så med resten af kirsebærsovsen fra julen? Man laver en tærte af den! Den vi havde stående i køleskabet kunne holde sig åben i 2 måneder, så det er ved at være nu resten skal bruges.

Kirsebærtærte
En velsmagende måde at bruge resterne af kirsebærsovsen fra juleaften.
Write a review
Print
Ingredients
  1. 75 g fuldkornsmel
  2. ½ tsk stødt kanel
  3. 75 g malede hasselnødder (i foodprocessoren)
  4. reven skal af ½ usprøjtet citron
  5. 100 g smør (usaltet eller ej)
  6. 2 æggeblommer
  7. 1/4 vanilleessens (kan udelades)
  8. Ca. 350 g kirsebærmarmelade (eller hvad du nu lige har af kirsebærsovs)
  9. 1 spsk creme fraiche
Instructions
  1. Kom de fem første ingredienser i en skål og gnid smørret rundt, til det er fordelt som små krummer. Tilsæt æggeblommer og evt essens, mos dejen godt sammen og kom den i en pose, som lægges i køleskabet i en halv times.
  2. Tag 1/3 del af dejen fra og rul resten ud på et meldækket bord. Jeg rullede den ikke helt ud, men trykkede den ud i tærteformen (som bør være smurt). Jeg havde lige hældt kirsebærsovsen i en si for at få en del af sovsen fra. Resten fordeles på tærtebunden. Resten af dejen rulles til strimler, som lægges som gitterværk henover tærten. Pensl tærtestrimlerne med creme fraiche.
  3. Tærten bages i 40 min. ved 180 grader. Serveres lun med creme fraiche til.
Det grønne speltinferno http://www.speltinferno.dk/

 

Skriv et svar