Daddelæblekage

En rigtig februarkage hvor man kan bruge de sidste æbler fra efteråret, og forsøde kagen med dadler.

Ingredienser:

  • 2 spsk honning
  • ½ kg. søde æbler
  • 2 tsk. kanel
  • 80 g. dadler
  • 30 g. mandler
  • 50 g. smør
  • 45 g. rørsukker
  • 1 æg
  • 1-1½ dl mælk
  • 70 g. majsmel
  • 50 g. fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
En springform fores med bagepapir og bunden smøres derefter med honningen.
Æblerne skrælles og skæres i tynde både. De lægges i et pænt mønster og derefter drysses kanel henover. Mandler og dadler hakkes og fordeles også over æblerne.
Smør og sukker piskes blødt, derefter tilsættes æg. Pisk yderligere og tilsæt mælk. Derefter mel og bagepulver.
Dejen fordeles over æbler, mandler og dadler. Kagen bages i ca. 40 minutter ved 180 g.
Når kagen er færdig, tages randen af formen og kagen vendes den ud på et fad, så æblerne er øverst.

 

One Comment Add yours

  1. Pingback: Madplan for uge 6

Skriv et svar