Bulgurpilaf med basilikum

Det er ikke mange ingredienser du skal bruge til denne ret
Det er ikke mange ingredienser du skal bruge til denne ret

Madplanen sagde godt nok basilikumris, men jeg kom sent igang, så jeg havde ikke tid til at koge de brune ris. Derfor lavede jeg en bulgurpilaf, som du får opskriften på her. Opskriften rækker ca. til 2-3 personer.

Ingredienser:

  • 2 dl bulgur
  • 2-3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 god håndfuld små tomater
  • 1 god håndfuld basilikumblade
  • ½ bouillonterning
  • 3 dl. kogende vand

Løg og hvidløg hakkes. Peberfrugten skæres små tern, tomaterne skæres i kvarte og de friske basilikumblade snittes.

Løg og hvidløg svitses i olie i en gryde i nogle minutter. Peberfrugt og tomater tilsættes, og der svitses i yderligere et par minutter. Bulguren og basilikum tilsættes, og vendes rundt. Derefter kommer du den halve bouillonterning og vandet ved.

Rør rundt til terningen er opløst og pilaffen koger. Læg låg på, og har du induktion skruer du ned til laveste varme, mens du ved konventionelt komfur slukker og lader gryden stå på pladen. Pilaffen er færdig efter ca. 15 – 20 minutter.

2 Comments Add yours

  1. Pingback: Madplan for uge 22

Skriv et svar