Bradepandebrød til madpakker

Jeg har taget udgangspunkt i en opskrift fra “Den økologiske bagebog”, Søris madpakkebrød. Opskriften er virkelig nem, men det tager nogle timer at lave.

Ingredienser:

  • 8 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 god spsk salt
  • Ca. 1 kg mel (jeg brugte sidst 400 g rugmel, 300 hvedemel og 300 g durummel)
  • Drys med f.eks. krydderurter, frø eller kerner

Gæren opløses i lunkent vand. Salt og mel tilsættes, det er nemmest med røremaskine. Dejen skal ikke være glat, men fugtig.

Beklæd en bradepande med bagepapir eller smør, og fordel dejen deri. Skal der noget ovenpå, drysses det på nu.

Dæk bradepanden med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve i to timers tid.

Brødet skal bage ved 200 g varmluft i ca. 30 minutter +/-, i midten af ovnen. Du kan evt. vende det om de sidste fem minutter.

Når brødet er kølet af, skæres det i firkanter, som flækkes til sandwich.

Nb: Opskriften siger i øvrigt at man kan komme op til 300 g tørret frugt i dejen, efter melet er tilsat.

Skriv et svar